Checkers

This project is based on the theme of the open-plan kitchen, conceived for big spaces with large-scale kitchens in linear, corner or wall configurations. This work area of the house is interpreted using formal, sober and essential design language, highlighting the elegance of the composition. Precious natural woods, exclusive lacquers and textured, multilined back-painted glass are combined with the natural stone worktop. The use of materials enhances the smooth surface of the furniture, giving it a three- dimensional effect, emphasised by the compositional use of LED lighting in the bottom of the wall units and under the worktop. Framed by the structure, the set-back wall units acquire a refined and minimal look. The wall units, with closed sliding doors and containing equipped shelves and a filter hood, create a checkered composition with severe geometry. The Checkers table completes the area, matching the checkered composition of the wall units, with its exclusive selection of materials, finishes and colours.

Checkers

check_02
check_03 check_01
check_04
check_05
check_06